Acoperișurile din țiglă metalică – O soluție arhitecturală excelentă pentru clădiri

365

Din ce în ce mai multe persoane aleg să instaleze acoperișuri din tablă tip țiglă metalică dar nu toată lumea cunoaște principalele avantaje ale acestui material atât de popular.

Acoperișul metalic este o soluție arhitecturală excelentă în clădiri.

Principalul său avantaj este instalarea și manipularea ușoară evitând utilizarea mașinilor grele. Absorbția umidității este nulă datorită impermeabilității sale. Țigla metalică are performanțe structurale și arhitecturale excelente datorită profilului și a stratului său.

Importanța acoperișurilor metalice

– Sunt realizate din plăci ușoare și rezistente.

– Opțiunile de culoare și finisare sunt numeroase pentru consumatori, creând un material versatil pentru acoperiș.

– Ele vin astăzi în sisteme de panouri monolitice cu izolație termo-acustică.

– Deoarece sunt atât de ușoare, se pot manevra plăci mari care facilitează montarea și eventualele scurgeri.

– Flexibilitate în fabricație în manipularea diferitelor grosimi de oțel în funcție de relația cu structura și capacitatea de forfecare pe care clientul o caută în acoperișul său.

– Pot fi folosite pentru a face parte din designul arhitectural cu stiluri curbate, pante mari sau mici.

Acoperișurile din țiglă metalică – O soluție arhitecturală excelentă pentru clădiri

Avantaje generale ale acoperișurilor metalice

  1. Costul inițial

Instalarea unui acoperiș din tablă tip țiglă poate economisi bani pe termen lung, deși costul inițial poate fi mai mare în comparație cu alte tipuri de materiale de acoperiș.

  1. Durabilitate

Acoperișurile metalice sunt extrem de durabile, pot să aibă o durată medie de viață de aproximativ 50 de ani. În plus, sunt rezistente în mod natural la foc, mucegai, insecte.

  1. Reparații și întreținere

Nu necesită întreținere constantă sau hidroizolație ca un acoperiș comun.

  1. Economie de energie electrică

Promovează economisirea energiei electrice dacă sunt lăsate benzile acrilice corespunzătoare, deoarece se folosește lumină naturală.

Un acoperiș metalic este bun pentru climatele reci, deoarece zăpada și gheața tind să alunece de pe suprafața metalică ondulată, ceea ce poate preveni acumularea de zăpadă și gheață pe acoperiș.

Acoperișurile metalice sunt practic impermeabile la ploaie și zăpadă datorită modului în care panourile se blochează împreună și deoarece suprafețele sunt dure și alunecoase.

  1. Ușurință de instalare

Deoarece acoperișurile metalice pot fi instalate peste acoperișurile existente, acestea sunt printre cele mai ușor de instalat tipuri de învelitori.

Un acoperiș metalic poate fi instalat direct peste șindrilă sau alte materiale de acoperiș, eliminând timpul și bătaia de cap de a demola vechiul acoperiș.

Facilitează instalarea panourilor solare.

Facilitează instalarea de echipamente de protecție împotriva trăsnetului.

  1. Expansiune și contracție

Deoarece metalul se dilată și se contractă pe măsură ce se încălzește și se răcește, majoritatea produselor au sisteme de prindere care permit mișcarea. În caz contrar, elementele de fixare care fixează acoperișul tind să se slăbească.

Expansiunea și contracția în zilele caniculare pot provoca un efect ondulat.