Alege compania de transport care face față cu succes schimbărilor

605
Alege compania de transport care face față cu succes schimbărilor din domeniul maritim

Transportul maritim este unul dintre cele mai vechi mijloace de schimb folosite de om. Acesta este împărțit în două mari categorii: transportul de pasageri, care și-a pierdut strălucirea odată cu ascensiunea transportului aerian și transportul de mărfuri, care a continuat să crească odată cu globalizarea.

Cifrele sunt elocvente, 90% din mărfurile transportate sunt pe mare, ceea ce reprezintă peste 10 miliarde de tone de mărfuri transportate pe an, pe aproape 90.000 de nave comerciale, în 500 de milioane de containere.

Avantajele indiscutabile ale transportului maritim

Economic – Costul transportului de mărfuri maritim este în general mai competitiv decât pe calea aerului, feroviar sau terestru.

Practic – Transportul maritim permite transportul unor volume foarte mari pe distanțe medii sau lungi.

Adaptabil – Prin această cale se pot transporta toate tipurile de produse: mărfuri diverse numite General Cargo, materii prime, petrol, gaze, minerale, alimente etc.

De încredere – Transportul maritim oferă garanții de siguranță și regularitate.

Eco-friendly – Emite de 5 ori mai puțin CO2 decât transportul rutier și de 13 ori mai puțin decât transportul aerian.

Pentru companiile care operează la nivel internațional, transportul cu containere poate fi o chestiune complexă. Pentru a avea succes în operațiunile lor de import/export, IMM-urile și companiile cu capitalizare medie care se ocupă de furnizori și furnizori străini trebuie să monitorizeze și să gestioneze cu atenție multitudinea de probleme legate de transport maritim care le sunt adesea aruncate asupra lor.

Companiile dependente de transport de marfă trebuie să rămână atente și să-și dezvolte cunoștințele despre piață dacă doresc să facă față numeroaselor provocări ale sectorului logistic. Desigur, tarifele nu sunt singurul factor decisiv pentru expeditori. Alte preocupări, uneori conflictuale, intră în joc. Capacitatea, fiabilitatea și costul sunt cele mai importante.

O companie românească care reușește să facă față schimbărilor cu succes din domeniul de transport marfă internațional și transport maritim este ORIENT.  Aceasta oferă servicii de transport naval de marfă maritim sau fluvial intern și internațional, din și către toate porturile din lume. Mărfurile se expediază în containere de tip FCL și LCL.

Orient transport mărfuri în sistem Bulk în Europa, Asia – China, SUA și Orientul Mijlociu, mărfuri precum utilaje agricole, generatoare, cereale, transformatoare, echipamente industriale sau structuri metalice. Tot în aceste zone, compania Orient transportă mărfuri generale și frigo în sistem de container full și în sistem de container parțial.

Alege compania de transport care face față cu succes schimbărilor din domeniul maritim

Echipa Orient se ocupă de toate fazele necesare realizării transportului maritim de la asistență, întocmirea formalităților de natură vamală până la prelucrarea containerului pe nava ce va efectua transportul maritim.