De ce sunt sifoanele din inox alegerea nr. 1 pentru amenajări moderne?

40
De ce sunt sifoanele din inox alegerea nr. 1 pentru amenajări moderne?

Sifoanele din inox reprezintă o alegere prioritară pentru proprietarii de imobile rezidențiale, clădiri de birouri sau locații HoReCa, datorită beneficiilor variate pe care le asigură. Motivele pentru care aceste soluții sunt achiziționate au legătură în primul rând cu aspectul lor modern și durabilitatea de necontestat.

Mai mult decât atât, sunt deosebit de rezistente la coroziune și, spre deosebire de alte materiale, se curăță cu foarte multă simplitate. Este indicat să achiziționezi sifoane de inox pentru diferite spații, având în vedere utilitatea lor pe termen lung. Azi afli mai multe informații utile despre aceste produse cu aer modern.

Beneficii dovedite ale sifoanelor din inox

Durabilitatea unor sifoane din inox se bazează pe rezistența ridicată a acestora la coroziune, rugină și deteriorare, fiind de altfel o investiție excelentă pe termen lung. În plus, spre deosebire de sifoanele din plastic, care se pot sparge sau deteriora cu ușurință, cele din inox pot rezista la uzură intensă și temperaturi extreme.

Aceste produse garantează un grad ridicat de etanșeitate, astfel încât mirosurile neplăcute din canalizare nu pătrund în spațiul băii sau al bucătăriei. Mai mult decât atât, suprafața netedă a inoxului este ușor de curățat și întreținut. Se poate igieniza rapid și simplu, doar cu ajutorul unei lavete umede.

Sifoanele din inox au un aspect modern și elegant, care poate completa perfect orice decor. Materialul analizat azi este antibacterian, ce nu favorizează proliferarea microbilor. De asemenea, este rezistent la detergenți și dezinfectanți, reprezentând o alegere excelentă pentru zonele în care este solicitat un nivel de igienă ridicat.

Sifoanele din inox pot rezista la presiuni ridicate, fiind astfel ideale pentru utilizarea în sisteme de canalizare cu flux intens. În plus, pot rezista la temperaturi extreme, precum cele la care sunt expuse pardoseala cabinei de duș și fundul chiuvetei din bucătărie sau baie.

Cele mai bune sifoane din inox: criterii esențiale

1. Tipul de chiuvetă sau vas de toaletă: Diferite tipuri de chiuvete și vase de toaletă necesită sifoane din inox ce au caracteristici specifice. Asigură-te că alegi un model de sifon compatibil cu elementele din baie sau bucătărie pe care se va monta ulterior.

2. Dimensiunea orificiului de scurgere: Sifoanele din inox sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, posibil compatibile cu cele ale orificiilor de scurgere. Asigură-te că alegi un sifon cu o dimensiune potrivită pentru orificiul de scurgere al chiuvetei sau al vasului de toaletă.

3. Accesoriile disponibile în pachetul comandat: Explorează oferta cu sifoane din inox din catalogul Vodaland România și alege un produs ce vine în același pachet pe care îl comanzi online cu întregul set de accesorii pentru montarea sa: grătar, sită, cadru, sifon, garnitură.

4. Mecanismul de închidere: Sifoanele din inox pot avea un mecanism de închidere automat sau manual. Mecanismele de închidere automată sunt mai practice, dar pot avea un preț de achiziție mai ridicat. Alege tipul de închidere care se potrivește cel mai bine preferințelor și bugetului tău.

5. Designul sifonului din inox: Aceste produse versatile sunt disponibile în diferite modele și finisaje. Alege un sifon din inox ce are un design simplu de aliniat la un anumit stil de amenajare din baie sau bucătărie.

Montarea unui sifon din inox în baie sau bucătărie

Descoperă mai jos pașii de lucru ai unui astfel de proces. Dacă nu ai garanția că poți finaliza singur această lucrare, solicită sprijinul unui instalator cu experiență!

1. Oprește alimentarea cu apă la robinetul asociat gurii de scurgere respective, pentru a preveni o posibilă inundare a spațiului în timp ce lucrezi.

2. Demontează sifonul vechi, folosind o cheie franceză pentru a desface piulițele de la ambele capete. Odată ce piulițele sunt desfăcute, poți scoate sifonul vechi din chiuvetă sau vasul de toaletă.

3. Curăță zona în care va fi instalat noul sifon, eliminând orice formă de reziduu.

4. Instalează garniturile de cauciuc în orificiile de scurgere ale chiuvetei sau ale vasului de toaletă. Asigură-te că sunt bine fixate și că nu se mișcă.

5. Asamblează sifonul, urmând instrucțiunile de instalare din manualul de indicații tehnice. De obicei, acest lucru presupune conectarea diferitelor părți ale sifonului cu ajutorul cleștilor și al piulițelor.

6. Montează sifonul, introducând partea sa inferioară în orificiul de scurgere al chiuvetei sau al vasului de toaletă. Asigură-te că garniturile de cauciuc sunt comprimate corect și că sifonul din inox este bine fixat.

7. Strânge piulițele de la ambele capete ale sifonului, folosind cheia franceză. Strânge-le bine, însă nu prea tare, deoarece s-ar putea deteriora.

8. Verifică etanșeitatea sifonului, deschizând alimentarea cu apă și verificând dacă există scurgeri. Dacă întâmpini acestă problemă, strânge din nou piulițele sau ajustează garniturile din cauciuc.

9. Curăță la final sifonul, utilizând o cârpă curată pentru a șterge urmele de praf sau petele produse de apă.

Știi acum ce beneficii asigură un sifon din inox pentru baie sau bucătărie, cum se alege corect un astfel de produs și care sunt pașii procesului complet de montare. Pe baza acestor informații, vezi catalogul Vodaland România și identifică în categoria sifoanelor din inox produsul de care tu ai nevoie!