Farmecul lemnului, transpus într-o casă sau o cabană din lemn rotund

148
Farmecul lemnului, transpus într-o casă sau o cabană din lemn rotund

Observăm în piaţă o tendinţă de recondiţionare a caselor vechi construite pe structură din lemn, care se află în stare bună şi pot fi dezmembrate şi mutate la altă locaţie. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale construcţiilor pe structură din lemn, că pot fi relocate.

Construcţiile vechi din lemn de brad sau stejar se vând la preţuri cuprinse între 1500 şi 3500 euro, iar pe lângă acest cost se mai adaugă manopera pentru relocare şi costurile de transport.

Aceasta poate fi o soluţie mult mai avantajoasă la preţ, însă prezintă anumite dezavantaje: lemnul vechi va avea o durată de viaţă mult mai mică, îmbinările şi izolaţia termică sunt deficitare, estetica generală a clădirii nu va avea acelaşi impact precum o construcţie nouă din lemn rotund.

Construcţiile din lemn rotund

Construcţiile moderne trebuie neapărat să ia în considerare aspectele ecologice, cum ar fi sustenabilitatea, reciclabilitatea şi armonia cu natura. În acest context trebuie spus că LEMNUL îndeplineşte toate cerinţele. Bucovina Eco House foloseşte doar lemn din surse certificate, cu acte de provenienţă, fără a încuraja defrişările necontrolate şi infracţiunile la regimul silvic. Preferăm să achităm un preţ mai mare pentru materia primă decât să încurajăm furtul.

Lemnul este un material 100% ecologic şi reciclabil, toate resturile de materiale se utilizează în vreun fel sau altul astfel încât să existe zero pierderi.

Lemnul este un material care se îmbină armonios în mediul înconjurător şi face parte concordantă din natură, de aceea şi bucură foarte mult sufletul la vederea acestor tip de construcţii.

Lemnul respiră şi asigură un climat sănătos, fără să elimine în aer substanţe nocive pentru sănătate.

Structura din lemn este foarte rezistentă la cutremure sau alte intemperii (vânt puternic, zăpezi abundente, etc.).

constructii lemn rotund

Construcţiile din lemn sunt specifice poporului român încă din cele mai vechi timpuri. Găsim astăzi prin satele României tot felul de case, cabane, şuri şi saivane realizate pe structură din buşteni care au trecut cu succes testul timpului, multe din ele cu o durată de viaţă de peste 100 de ani.

Deoarece „codrul este frate cu românul” încă din cele mai vechi timpuri, pădurile au asigurat românilor materia primă necesară construirii spaţiilor de locuit, stocat cerealele sau pentru crescut animalele, atât de necesare vieţii în mediul rural.

Dacă doriţi o reîntoarecere la natură, o construcţie modernă şi tradiţională în acelaşi timp, cu o amprentă ecologică şi rezistentă la cutremure şi intemperii, alegeţi o cabană din buşteni de lemn rotund de la un producător consacrat şi cu experienţă, care nu va face rabat la calitatea materialelor şi a substanţelor utilizate pentru tratarea lemnului.

Trebuie să fiţi foarte atenţi cu cine alegeţi să colaboraţi, pentru că unele firme sunt foarte aglomerate şi îşi vor lua un timp lung pentru livrare, iar altele fie nu sunt serioase sau nu au cunoştinţe suficiente pentru a realiza un proiect de succes de la început la bun sfârşit.

logo Bucovina Construct House Bucovina

Bucovina Construct House din Vama (www.caselemnrotund.ro) este o firmă serioasă de construcţii case şi cabane din lemn rotund cu un portofoliu bogat de realizări în toată ţara.

Pe pagina de Facebook Cabane Lemn Rotund Bucovina se publică recent conţinut de calitate de la lucrările aflate în desfăşurare.