Gazonul sintetic – o investiție durabilă și inteligentă

639
Gazonul sintetic – o investiție durabilă și inteligentă

Gazonul artificial are avantajul că nu trebuie cosit sau udat. Timpul economisit la întreținerea gazonului și durata sa de viață mai lungă fac din gazonul sintetic pentru sport suprafața ideală pentru terenurile de fotbal și stadioane.

Beneficiile gazonului sintetic

Spre deosebire de iarba naturală, gazonul sintetic poate fi folosit chiar și pe vreme ploioasă și nu necesită nicio perioadă de regenerare. În funcție de activitățile pentru care se folosește gazonul artificial, există produse specifice: pentru fotbal, golf, tenis, handbal și pentru alte activități sportive. Acest tip de iarbă artificială are multiple avantaje.

În primul rând, gazonul sintetic economisește timp. Nu este nevoie să fie cosit, plivit sau udat în mod regulat. Al doilea avantaj provine din primul, deoarecese economisește la întreținere. Beneficiul financiar este real, deși gazonul artificial este de obicei puțin mai scump decât iarba naturală.Beneficiul final al gazonului sintetic este durabilitatea acestuia. Iarba naturală prezintă rapid zone plane și cu noroi, dar gazonul sintetic este conceput pentru utilizare intensivă în timpul practicării sportului. Majoritatea modelelor de gazon sintetic sunt garantate timp de 10 ani. Această durabilitate este un atu pentru toți cei care doresc să se bucure de spații verzi mereu bine întreținute.

Una dintre cele mai mari crize cu care lumea se confruntă la momentul actual este lipsa apei. Dacă vrei să contribui la conservarea apei, ia în calcul un gazon sintetic artificial care nu necesită un consum mare de apă. Reducerea consumului de apă nu contribuie doar la protejarea mediului, ci va contribui și la economisirea unei sume mari de bani în timp.

Gazonul sintetic – o investiție durabilă și inteligentă

Care sunt diferențele dintre gazonul sintetic clasic și gazonul sintetic pentru sport?

Odată ce te-ai hotărât să amenajezi un teren de sport cu gazon artificial, este important să alegi produsul potrivit. Un gazon artificial normal este conceput pentru utilizare zilnică în grădină și nu este potrivit pentru un teren de sport intens folosit. Prin urmare, atunci când cumperi, asigură-te că alegi iarbă sintetică pentru sport autentică.

Un gazon sportiv sintetic este mai fin, iar fibrele sale sunt mai lungi. Datorită materialului său robust, este ideal pentru utilizare intensivă pe terenul de sport. De asemenea, există soiuri speciale de iarbă artificială pentru diferite activități sportive.

Gazonul sintetic este special conceput pentru uz profesional și îndeplinește toate standardele în vigoare. Din ce în ce mai multe autorități locale și municipalități investesc în gazon sintetic pentru spații verzi publice și facilități sportive. Această alegere le permite să facă economii semnificative în consumul de apă, contribuind în același timp la respectarea mediului.