Întreținerea pardoselilor acoperite cu parchet necesită un detergent adecvat

346
Întreținerea pardoselilor acoperite cu parchet necesită un detergent adecvat

Termenul „parchet” se referă la o pardoseală din lemn sau pe bază de lemn. Există două tipuri de parchet: parchet masiv și parchet stratificat. Indiferent de tipul de lemn ales, acesta trebuie întreținut pentru a garanta o pardoseală interioară frumoasă.

Curățarea parchetului depinde de acoperirea acestuia și de tipul de întreținere dorit: pentru întreținerea zilnică va fi suficientă o trecere cu o lavetă umedă din microfibră; pentru întreținere în profunzime, cârpa din microfibră este intotdeauna potrivită, dar însoțită de o soluție care poate varia în funcție de pata și finisajul parchetului.

Un parchet de calitate necesită îngrijire și atenție constantă, adică curățare și întreținere continuă.

În primul rând, iatăcâteva sfaturi pentru curățarea parchetului. Primul este de a evita detergenții excesiv de agresivi (precum și substanțele naturale acide sau corozive) care ar putea păta sau decolora suprafețele și le pot deteriora iremediabil. O a doua precautie se refera la apă: aceasta nu trebuie să fie fierbinte, nu trebuie folosită în cantități excesive și niciodată nu trebuie turnată direct pe podea pentru a fi curățată.

Pardoselile din lemn trebuie curățate regulat: dacă nu zilnic, cel puțin de două ori pe săptămână. Inainte de a trece la spălarea propriu-zisă este necesară îndepărtarea prafului și a altor reziduuri de murdărie care se acumuleazăzilnic pe suprafața parchetului. După aceea, poți trece la spălarea parchetului, ținând cont că nu toate tipurile de parchet sunt la fel și, prin urmare, nu pot fi toate tratate la fel.

După ce ai ales un detergent pentru parchet, ia o cârpă moale, curată, care nu este prea umedă; suprafețele trebuie tratate cu delicatețe, pentru a evita zgârieturile .

Pardoselile din lemn masiv pot fi tratate fie cu produse naturale (cum ar fi suc de lămâie, ulei de măsline, bicarbonat de sodiu sau ceară de albine), fie cu detergenți chimici speciali. În ambele cazuri, acestea trebuie folosite pentru a obține o soluție apoasă care sa nu fie prea corozivă, în special pentru tratarea parchetului lăcuit.

Încearcă întotdeauna să alegi un detergent formulat cu materii prime selectate de înaltă calitate, conceput pentru întreținerea obișnuită a parchetului, cu acțiune antiamprentă și care să confere suprafețelor tratate o strălucire uniformă, îmbunătățind caracteristicile și culorile naturale ale parchetului.

Cu toate acestea, trebuie acordată atenție instrucțiunilor de dozare, deoarece utilizarea frecventă a produselor de îngrijire duce la formarea unui strat lipicios pe lemn, care leagă praful.

Alegerea produsului de curățare este așadar foarte importantă pentru a asigura igiena pardoselilor și a casei tale.