O clinică stomatologică multidisciplinară oferă soluţii integrate mult mai variate

456
O clinică stomatologică multidisciplinară oferă soluţii integrate mult mai variate decât un cabinet

Cabinetele stomatologice individuale s-au răspândit foarte mult şi oferă servicii medicale pe anumite nişe, în mare parte tratează aspecte ce ţin de stomatologia generală, însă într-o clinică stomatologică acestea sunt mult mai diversificate, pe anumite ramuri dedicate.

În ziua de astăzi, tratamentele stomatologice sunt foarte diversificate şi se adresează diverselor probleme cu specializări exacte. Stomatologia a evoluat foarte mult şi se oferă soluţii avantajoase pentru a avea o dantură cât mai aproape de perfecţiune. Este foarte important să efectuăm vizite frecvente în cabinetele stomatologice pentru a urmări şi trata toate problemele care pot apărea încă din copilărie.

endodontie bacau

Endodonţie Bacău

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratarea bolilor din interiorul dintelui. Dacă un dinte a fost afectat de carie sau traumatizat foarte mult el dezvoltă boli ale pulpei (nervului). Atunci când bacteriile și toxinele produse de acestea pătrund în zona de la vârful rădăcinii unui dinte ele formează o infecție.

Tratamentul endodontic presupune îndepărtarea țesuturilor inflamate sau necrozate, precum și eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea să poată fi obturate cu materiale biocompatibile.

Tratamentul de canal constă în îndepărtarea țesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat de curățarea, lărgirea și sterilizarea acestor canale, apoi de obturarea lor. Obturația de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic și constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecțiile.

Un tratament de canal realizat corect salvează un dinte, care altfel ar trebui extras și ulterior înlocuit de un implant dentar sau de o lucrare dentară. În ultimii ani, perfecționarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numărului de dinți extrași.

ortodontie bacau

Ortodonţie Bacău

Ortodonţia este acea ramură a medicinei dentare care se ocupă cu tratarea anomaliilor dento-maxilare (lipsa de aliniere a dinţilor, malocluzii, rotaţiile dentare, incongruenţa arcadelor). Contrar opiniei generale, ortodonţia nu se adresează însă doar copiilor, ci şi adulţilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinţii pot fi îndreptaţi la orice vârstă.

Există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate şi de persoane care nu îşi doresc să se vadă acest lucru. Bracket-urile transparente sunt rezistente şi sigure şi pot fi folosite cu succes în locul bracket-urilor metalice chiar şi la cazurile unde sunt necesare forţe mai mari şi bracket-uri puternice. Durata tratamentului este similară cu cea în cazul bracket-urilor metalice, dar oferă o experienţă mult mai plăcută.

Dacă îţi doreşti să ai dinţi sănătoşi şi perfect aliniaţi, atunci trebuie să te adresezi unui medic ortodont încă din adolescenţă.

implantologie bacau

Implantologie Bacău

Pentru cazurile extreme când anumiţi dinţi au fost pierduţi definitiv şi am avut extracţii, există disponibilă astăzi tehnica de înlocuire a dinţilor cu ajutorul implanturilor dentare. Medicina stomatologică oferă în prezent o mulțime de soluții pentru rezolvarea acestor probleme, însă până acum s-a dovedit că implantul dentar este cea mai bună variantă de tratament în cazul pierderii dinților. Deşi pot părea costisitoare, implanturile reprezintă cea mai avantajoasă opţiune, oferindu-vă o sănătate mai bună, încredere de sine mai mare, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi un aspect mai plăcut. Ele oferă un suport pentru coroanele dentare, eliminând orice neplăcere legată de acestea. În plus, implanturile îmbunătăţesc masticaţia, vorbirea şi conservarea dinţilor naturali rămaşi.

Implanturile MegaGen respectă cele mai înalte standarde de calitate care există la ora actuală în implantologie. Implanturile MegaGen oferă soluții moderne pentru înlocuirea unui dinte absent,  fiind în acelaşi timp foarte rezistent şi oferind rezultate estetice foarte bune.

Avantajele implanturilor dentare:

  • Este cea mai bună variantă de tratament prin care se redă funcția osului și a dintelui pierdut.
  • Reprezintă o variantă de tratament minim invazivă.
  • Este o variantă de tratament biologică, ce nu implică intervenții asupra dinților vecini sănătoși.
  • Oferă o tehnologie de proiectare avansată.
  • Pe suprafața sa, implantul dentar MegaGen are încorporate particule nanomicronice de oxid de calciu, astfel țesutul osos nu ia contact direct cu implantul, ci cu pelicula de oxid de calciu pe care organismul o va percepe ca fiind proprie.
  • Implantul este confecționat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, cu o puritate superioară.
  • Estetica și funcționalitatea obținute în urma intervenției de inserare a implantului dentar au o foarte bună stabilitate în timp.
  • Procedura de inserare se obține cu un sacrificiu minim la nivelul osului și al gingiei.

O igienă dentară corespunzătoare este bine de menţinut pe întreaga durată a vieţii, iar produsele disponibile astăzi sunt foarte uşor de procurat. Pe lângă pasta de dinţi şi periuţa cu care trebuie să efectuaţi minim 2 periaje zilnice de câte 2 minute, mai este disponibilă şi are importanţa sa apa de gură. Aceasta pătrunde în spaţiile greu accesibile dintre dinţi şi omoară bacteriile. Se recomandă o clătire cu apă de gură de 30 de secunde după fiecare periaj. Duşurile bucale sunt alte produse care sporesc igiena dentară şi vă ajută să curăţaţi spaţiile dintre dinţi sau sub-gingivale. Aţa dentară este un alt produs de igienă bucală recomandat pentru îndepărtarea resturilor de mâncare ce se încăpăţânează să nu iasă uşor dintre dinţi.

Este important de știut că igiena corespunzătoare nu este valabilă doar pentru dinții naturali, ci și pentru implanturi.  Vizitele periodice la medicul stomatolog și îngrijirea sunt esențiale pentru a vă păstra un zâmbet frumos.

Programează-te astăzi la clinica stomatologică DentiService din Bacău pentru o vizită de rutină, pentru a evalua problemele curente cu care te confrunţi şi pentru a găsi soluţiile cele mai bune şi de actualitate pentru dantura ta.