Produsele din lemn, baza în toate tipurile de construcţii

285
Produsele din lemn, baza în toate tipurile de construcţii

Lemnul este cel mai utilizat material pentru amenajările interioare şi exterioare ale locuinţelor rezidenţiale din întreaga lume datorită impactului puternic călduros şi natural, precum şi ecologic.

Este foarte important ca lemnul recoltat din pădruile Bucovinei să fie exploatat local în produse cu plus valoare, produse finite şi să nu îl trimitem la export ca materie primă, pentru ca ulterior tot noi să îl importăm sub formă de produse mai scumpe.

Omul trăieşte în comuniune cu natura şi rezonează la elementele naturale, iar lemnul este poate cel mai potrivit exemplu dintre toate câte există. Acasă ne place să ne simţim cât mai bine, într-o stare perfectă de armonie cu mediul înconjurător pentru a ne putea odihni şi încărca bateriile. Lemnul este prezent peste tot în jurul nostru, de la arborii din jurul nostru pe lângă care trecem în timpul zilei şi până la patul pe care ne petrecem noaptea.

Lemnul este un element viu, care „respiră”, „trăieşte” şi trece prin multiple schimbări de-a lungul întregii sale existenţe care se poate întinde pe parcursul a sute de ani, mult mai mult decât durata de viaţă a omului.

Lemnul este astăzi utilizat în construcţii la grinzi stratificate lemn, amenajări şi decoraţiuni interioare/exterioare, în industria mobilei şi pentru diverse placări de pereţi şi podele. Sunt multe firme româneşti specializate în prelucrarea lemnului astfel încât clientul final să se poată bucura o vreme îndelungată de durabilitatea şi calitatea lemnului achiziţionat.

tamplarie lemn

Ferestre și Uși din lemn

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este compus din lamele din lemn rășinos care sunt prelucrate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici.

Folosim lemnul de pin deoarece acest soi crește la înălțimi foarte mari și are rășina distribuită uniform, scăzând riscul de defecte apărute în timp. O altă calitate a pinului care îl face foarte util pentru fabricarea tâmplăriei este gradul de absorbție a vopselelor și lacurilor. Astfel, aspectul final este lucios, rezistent în timp și mentenanța nu implică procese costisitoare.

Tâmplărie din lemn stratificat din pin și molid

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este compus din lamele din lemn rășinos care sunt prelucrate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici.

Avantajele tâmplăriei din lemn stratificat din pin:

 • corespunde tuturor cerințelor actuale în materie de eficiență energetică și calitatea optimă a aerului din interior;
 • asigură un coeficient ridicat de izolație termică și acustică;
 • conferă un aspect armonios și organic, potrivit pentru o locuință modernă;
 • se elimină riscul formării condensului, așa cum se poate întâmpla în cazul tâmplăriei din PVC.

– Tâmplărie lemn stratificat placat cu aluminiu

Tâmplăria din lemn stratificat placat cu aluminiu reprezintă o opțiune modernă, de calitate superioară, care combină proprietățile lemnului cu protecția superioară oferită de aluminiu.

Față de tâmplăria de lemn clasică, cea din lemn stratificat și placată cu aluminiu prezintă o serie de avantaje:

 • asigură o protecție ridicată ferestrelor, crescând durata de viață în timp;
 • revopsirea lemnului la exterior dispare, deoarece nu este expus condițiilor meteorologice exterioare, iar suprafața de aluminiu nu necesită niciun fel de întreținere;
 • se adaptează diferitelor tipuri de construcții, placarea exterioară din aluminiu având și rol estetic, adaptându-se cu ușurință la designul clădirii.

– Tâmplărie lemn placat cu aluminiu și izolație

Tâmplăria din lemn stratificat placat cu aluminiu și izolație este produsul care, prin caracteristicile de fabricație, asigură o izolare termică excelentă și un confort sporit în locație.

Avantajele tâmplăriei din lemn stratificat placat cu aluminiu și izolație:

 • izolare termică și fonică, fiind un produs durabil și economic;
 • protecție termică atât iarna, cât și vara;
 • siguranța familiei tale, fiind prevăzută cu protecție pentru copii;
 • întreținere ușoară și luminozitate sporită;
 • îndeplinește cele mai ridicate standarde de design, norme tehnice și asigură rezistența la încercări de efracție și la intemperii.

Decking lemn terase

Dușumele pentru terasele tip deck

Lemnul ne inspiră să fabricăm produse care să înfrumusețeze spațiul natural și ce poate fi mai frumos decât timpul liber petrecut pe terasă, bucurându-te de aer curat, de soare și de lumină?

La Lumea Lemnului, fabricăm dușumele pentru terase tip decking din lemn, folosind diverse categorii de lemn rășinos, tratat special pentru uz exterior, cu o durată mare de viață. Produsele disponibile au la bază procese de fabricație care le asigură rezistența la intemperii, păstrarea formei (nu se umflă și nu se deformează), având o textură cu un design unic, plăcut.

Avantaje. Caracteristici. Performanțe 

 • Rezistență mare la modificările climatice, fie că este vorba de perioade lungi de îngheț, soare puternic sau ploaie.
 • Culoare uniformă – suntem atenți la arhitectură și avem grijă de designul produsului final.
 • Ușor de montat și de transportat, asigurând rezistență în timp și durabilitate.
 • Performanță crescută – datorită tehnologiei de prelucrare, care oferă durabilitate, aderență ridicată și o durată mare de viață.
 • Protecție împotriva dăunătorilor – lemnul este tratat împotriva dăunătorilor și a mucegaiului.
 • Rezistență mare la foc – datorită tratamentelor aplicate.
 • Alte caracteristici – sunt bune izolatoare, vara nu se încălzesc prea tare, păstrând o temperatură constantă.

Arii de utilizare

 • Construcția și placarea cu lemn a teraselor, foișoarelor, zonelor din jurul piscinelor, a sălilor de sport, saloanelor SPA, saune, centre de agrement, locuri de joacă pentru copii, locuri de luat masa la exterior, pontoane de lemn, alei.

Lambriuri din lemn

Lambriurile din lemn au un design modern, sunt fabricate din lemn rășinos de molid și pot fi personalizate în culorile dorite, în funcție de arhitectura pe care doriți să o implementați. Lambriul este utilizat pentru terase, foișoare, placarea orizontală și verticală a elementelor de contrucție, la căptușirea streașinei sau pentru realizarea pereților la cabanele din lemn.

Caracteristici lambriu din lemn: 

 • Culoare uniformă – toate elementele sunt vopsite în aceeaşi culoare.
 • Ușor de montat și de transportat, asigurând rezistență în timp și durabilitate.
 • Performanță crescută datorită tehnologiei de prelucrare, care oferă durabilitate, aderență ridicată și o durată mare de viață.
 • Protecție împotriva dăunătorilor: lemnul este tratat împotriva dăunătorilor și a mucegaiului.

Alege şi tu lemnul să fie prezent cât mai mult în structura şi design-ul locuinţei tale şi vei avea un cămin călduros, prietenos cu natura şi foarte aspectuos.