Rolurile produselor din cauciuc în diverse industrii

464
Rolurile produselor din cauciuc în diverse industrii

Cauciucul este o materie primă cu un important rol în foarte multe industrii, de la industria auto şi până la materiale pentru construcţii sau protecţia muncii.

Datorită rezistenței naturale la apă și aderenței unui covor de cauciuc, acest produs este o opțiune de pardoseală care va fi remarcabil de ușor de întreținut. Când este instalat, măturarea este mai mult decât suficientă pentru a înlătura resturile și, dacă covorașul este suficient de scurt pentru a fi ridicat în siguranță, poate fi scuturat la fel de ușor. Pentru o curățare mai amănunțită, un mop umed va îndepărta murdăria, iar dacă covorașul de cauciuc este situat în exterior și este complet cauciucat, atunci poate fi spălat foarte ușor cu un furtun și lăsat să se usuce.

benzi transportoare Chevron

Benzi transportoare Chevron

Benzile transportoare Chevron sunt utilizate pentru transportul de mărfuri cu o înclinare a transportorului de peste 20° și până la 45° de grade (conveioare înclinate). Benzile transportoare Chevron măresc semnificativ productivitatea transportorului atunci când transportați mărfuri în vrac.

Benzile transportoare Chevron (sau benzile cu profil) au un model, tip și înălțime diferite ale profilului (chevron, nervuri). Tipul de profil chevron este T, TL și Tz figurativ. Profilul modelului poate fi perpendicular sau în formă de V închis și deschis.

Banda transportoare Chevron poate fi operată în toate condițiile meteorologice, este ușor de instalat (vulcanizare la rece și la cald sau mecanică) și, de asemenea, se poate repara. În ciuda nervurilor rigide, acest produs din material cauciuc este destul de flexibil și elastic.

Benzile transportoare Chevron din material cauciuc au un design monolit cu nervuri proeminente în unghi (profil). Căptușeala exterioară din cauciuc și profilul chevron sunt vulcanizate în presă ca o singură unitate. Această tehnică de fabricație oferă durabilitate și flexibilitate excelentă benzii.

Opțiuni de execuție:

 • profile cu unghi deschis și închis, lateral;
 • înălțimea profilului 14 – 32 mm (în funcție de unghiul de înclinare, natura încărcăturii);
 • dispunerea profilelor pe suprafața inferioară – pentru transportul silozului;
 • închis (nesfârșit);
 • în funcție de scop, rezistent la ulei, rezistent la abraziv, rezistent la chimicale, rezistent la căldură;
 • designul și lățimea benzii – la cererea clientului în cele mai multe cazuri, banda transportoare Chevron are un model înălțat simetric și este utilizată pe transportoare cu jgheab. Capacitatea de a întinde o astfel de bandă este minimă și este asigurată de garniturile mărcii EP.

La cerere, este posibila fabricarea benzilor transportoare Chevron cu următoarele caracteristici:

 1. rezistente la îngheț;
 2. cu ardere lenta;
 3. antistatice;
 4. rezistente la ulei;

Avantajele unei benzi transportoare:

 • aderență bună a încărcăturii transportate;
 • rezistență la uzură (atât căptușelile de lucru, cât și cele nefuncționale suportă influențe mecanice și chimice agresive);
 • ușoară alungire (datorită cadrului puternic din material EP);
 • centrarea perfectă a benzii pe transportor;
 • aderență excelentă a căptușelii nefuncționale cu role și tambur;
 • capacitatea de a forma tăvi pe rulmenți cu role canelate (datorită acestui fapt, se atinge productivitatea maximă a transportorului, iar profitabilitatea crește în consecință).

Criterii de selectare:

 • rezistența la rupere;
 • tipul de materiale transportate;
 • fracția și umiditatea încărcăturii;
 • unghiul de înclinare al transportorului (conveior);
 • locul de operare;
 • caracteristicile structurale ale rulmenților cu role ai transportorului.

Aplicare:

 • în domeniul extracției de materii prime, de exemplu, în mine sau cariere (transportul cărbunelui, minereului etc.);
 • în producția de substanțe în vrac (zahăr, ciment, făină);
 • la întreprinderile de prelucrare a asfaltului și a lemnului;
 • în sectorul minier;
 • la concasoare (crearea unui proces ciclic);
 • în producția de îngrășăminte minerale;
 • în uzinele de procesare.
 • în industria zahărului etc.

Covor cauciuc antiderapant

Covor cauciuc antiderapant

Covorul antiderapant este fabricat din cauciuc, un material sintetic elastic si durabil, rezistent la uzura, abraziune, temperaturi ridicate sau scazute, precum si actiunea substantelor chimice. De obicei, covorul de cauciuc antiderapant este realizat din cauciuc SBR (stiren-butadiena) sau cauciuc NR (natural), dar poate fi produs si din alte tipuri de cauciuc, precum neoprenul, nitrilul sau EPDM (etilen-propilen-dien-monomer) .

Covorul cauciuc antiderapant poate fi fabricat in diferite dimensiuni si grosimi, in functie de nevoile utilizatorului, iar suprafata sa poate fi texturata sau poate avea model de siguranta, pentru a face aderenta si pentru a preveni alunecarea. De asemenea, covorul cauciuc antiderapant poate fi utilizat atat in interior, cat si in exterior, fiind un material versatil si util in diverse situatii si medii.

Covorul din cauciuc antiderapant este un tip de covor special conceput pentru a fi utilizat in zonele cu trafic intens sau in locuri unde exista riscul de alunecare sau cazatura. Acesta poate fi utilizat intr-o varietate de locatii, cum ar fi:

In spatii comerciale:

Covorul din cauciuc antiderapant este frecvent utilizat in spatii comerciale, cum ar fi magazine, restaurante, hoteluri, birouri si alte cladiri publice. Acestea pot fi plasate in zona cu trafic intens, cum ar fi usile de intrare, coridoarele sau holurile.

In medii industriale:

Covorul din cauciuc antiderapant este folosit adesea in medii industriale, cum ar fi fabrici, depozite sau ateliere de productie. Acestea ajuta la reducerea riscului de accidente si la protejarea

Covoarele din cauciuc sunt utilizate în cea mai mare parte ca echipamente esențiale pentru pardoseli de siguranță pentru a crește confortul sub picioare, pentru a ameliora oboseala, pentru a preveni alunecarea și pentru a absorbi impactul. Covoarele din cauciuc pot fi utilizate într-o serie de locații și aplicații diferite.

Covoarele din cauciuc includ orice tip de covorașe sau acoperitoare de podea din cauciuc. Cauciucul este în mod natural rezistent la apă și oferă o aderență excelentă pe podele, făcându-l un material perfect pentru a fi folosit în covor. Datorită versalității lor, covoarele din cauciuc sunt utilizate în mod obișnuit în ateliere, săli de sport, grajduri, fabrici, magazine, aeroporturi,  alei și intrări, fabricându-se în funcție de stilul și dimensiunea de care au nevoie clienții.

Atelierele și fabricile pot fi locuri periculoase, dar cu ajutorul covoarelor de cauciuc potrivite, forța de muncă poate fi mai bine protejată împotriva accidentelor și rănilor. În aceste zone, covoarele de cauciuc sunt plasate în mod normal în fața unei mașini sau a unui strung, rezultând mai multe beneficii.

Confort – Cauciucul oferă o suprafață mai moale pe care să stea lucrătorii. Ele ajută la reducerea disconfortului și durerilor cauzate de perioadele prelungite de stat în picioare.

Rezistență la alunecare – Riscul de alunecare datorat uleiurilor, apei și altor lichide de pe podele, poate fi minimizat cu ajutorul covoarelor de cauciuc.

Acest tip de covor oferă o siguranță mai bună, o prezentare excelentă și o productivitate îmbunătățită în orice industrie.

Cauciucul este, de asemenea, extrem de rezistent la intemperii, deci este perfect pentru exterior, indiferent că e vânt, ploaie sau soare.

Covoarele din cauciuc pot fi antiderapante, antistatice, antistatice și ignifuge, buretoase (spongioase), electroizolante de uz general, electroizolante rezistente la produse petroliere, EPDM, NBR, Neopren, SBR de uz general  sau siliconice.

banner forceplast