Scaunele – O alegere dificilă pentru casa ta

372
Scaunele – O alegere dificilă pentru casa ta

Lemnul masiv, un material nobil prin excelență, un material viu, natural, este utilizat pe scară largă de producătorii de mobilă. Majoritatea producătorilor lucrează acest material maleabil pentru a obține scaune din lemn masiv de la cele mai clasice la cele mai sofisticate. Există multe tipuri de lemn care permit să se creeze atmosfere și decorațiuni diferite. Finisajul va varia în funcție de lemnul ales: lemn de stejar, fag, pin, nuc, tec sau cireș, fiecare din ele va avea câte un rezultat decorativ. Într-adevăr, fiecare lemn are caracteristici foarte distincte în ceea ce privește soliditatea, culoarea, evoluția în timp și metoda de întreținere. Prin urmare, este esențial să alegi lemnul care se potrivește nevoilor tale și stilului tău de decorare.

Scaunul din lemn masiv: o varietate de stiluri

Scaunul din lemn masiv se poate potrivi în multe stiluri de decorare. Într-adevăr, își va găsi cu ușurință locul într-un decor industrial, rustic, modern, contemporan, country chic și chiar într-un decor de designer. Un scaun masiv de stejar va avea un aspect nobil, va fi rezistent si va aduce căldura în interiorul dorit. Există o mare varietate de specii de lemn pentru toate decorațiunile interioare. Pentru a crea o atmosferă caldă și rafinată, lemnul de stejar va fi cel mai bun aliat al tău. Această specie nobilă este utilizată pe scară largă în designul de mobilier. Scaunul din pin masiv, pe de altă parte, este potrivit în special pentru un decor scandinav care se bazează pe moliciunea și claritatea lemnului. Lemnul de pin are avantajul de a fi un lemn de caracter, ușor și rezistent la variațiile de temperatură. Bine întreținut, scaunul din pin masiv va rezista în timp. Dacă ai o înclinație pentru decorațiunile etnice sau exotice, alege în schimb un scaun din lemn de tec sau din lemn masiv de mango. Într-adevăr, nuanțele roșii ale acestor păduri asociate cu unele plante verzi și coșuri de răchită vor da un aspect de junglă luxuriantă camerei tale.

După cum se poate vedea, există o multitudine de specii care să răspundă tuturor așteptărilor pasionaților de mobilier din lemn masiv. De asemenea, designerii amestecă materiale și combină lemnul masiv cu fierul, metalul, textilele, pielea sau chiar plasticul pentru a obține scaune lemn masiv cu un design creativ. De exemplu, un scaun din lemn masiv și metal va adăuga caracter camerei tale și se va potrivi perfect într-un decor industrial. Un scaun din lemn masiv și piele se va potrivi perfect cu un decor vintage sau etnic.

După cum ai înțeles, mobilierul din lemn masiv este în plină ascensiune și se adaptează tuturor tipurilor de decorațiuni aducând personalitate interiorului . Fie că achiziționezi scaune contemporane, scaune rustice sau moderne, lemnul masiv este un pariu sigur în ceea ce privește estetica și durabilitatea. Scaunul din lemn masiv este atât de popular încât utilizarea sa nu se limitează la camera de zi. Într-adevăr, scaunul din lemn este potrivit pentru toate încăperile casei. Se găsește în birou, bucătărie, sufragerie, living, dormitor dar și în alte medii precum HoReCa – hoteluri, restaurante sau cafenele.

Un scaun de bucătărie din lemn este perfect pentru utilizarea obișnuită și va arăta grozav într-o bucătărie modernă. Un scaun de sufragerie din lemn masiv va fi ideal pentru a-ți primi oaspeții confortabil și elegant. Poți opta și pentru un scaun de birou din lemn masiv care îți va oferi tot confortul și caracterul practic necesar.