Top 5 gadgeturi care te ajută să fii mai productiv în viața de zi cu zi

17
Top 5 gadgeturi care te ajută să fii mai productiv în viața de zi cu zi

Timpul înseamnă bani este o celebră expresie ce are nevoie de un update pentru realitatea digitală. În prezent, timpul înseamnă opțiuni, eficiență, extra oportunități de evoluție personală și dezvoltare profesională. Iată cum să folosești fiecare moment la maximum de productivitate, cu ajutorul celor mai bune gadgeturi:

Ceasuri inteligente – alege dintre diverse tipuri de smartwatch

Ceasurile inteligente, cunoscute și sub denumirea de smartwatch-uri, sunt dispozitive portabile care combină funcțiile unui ceas clasic cu cele ale unui smartphone. Au apărut prin 2010 și au devenit tot mai populare, pe măsură ce funcționalitățile lor au evoluat spectaculos. Ai la dispoziție diverse modele de smartwatch-uri ce se conectează la smartphone-ul tău prin Bluetooth. Astfel, primești notificări direct pe display-ul de pe încheietura mâinii, urmărești activitățile fizice, utilizezi o gamă largă de aplicații profesionale, de lifestyle și wellbeing.

Smartphone-uri de ultimă generație pentru tehnologie la superlativ

Telefoanele mobile înseamnă mai mult decât apeluri audio și video, browsing și gaming. Sunt tool-uri puternice pentru gestionarea timpului, acces la informații și automatizare. Aplicații precum calendare, liste de sarcini și aplicații de automatizare pot transforma un smartphone într-un centru de productivitate.

IFTTT (If This Then That) și Shortcuts pe iOS permit automatizarea unor sarcini repetitive. De exemplu, poți seta ca telefonul să mute automat apelurile pe silențios în timpul întâlnirilor planificate în calendar sau să trimită mesaje automate de confirmare. Smartphone-urile facilitează comunicarea și colaborarea cu colegii sau clienții prin e-mail, mesagerie instant (WhatsApp, Slack) și aplicații de conferințe video (Zoom, Google Meet).

Multe aplicații de afaceri oferă versiuni mobile care permit utilizatorilor să acceseze și să editeze documente pe drum, să gestioneze conturi de client, să urmărească vânzările și multe altele, direct de pe telefonul lor mobil. Smartphone-urile pot fi conectate și sincronizate cu alte gadgeturi, cum ar fi laptopuri, tablete și smartwatch-uri, pentru a asigura un flux constant de informații și accesibilitate indiferent de dispozitivul pe care îl folosești.

Asistenți virtuali

Asistenții virtuali pot controla automatizat dispozitivele inteligente din casă, cum ar fi lumini, termostate, sau aparate electrocasnice, economisind timp și energie. Ajută la organizarea programului zilnic, prin setarea de memento-uri pentru întâlniri sau sarcini și alerte despre ele. De asemenea, pot adăuga evenimente în calendar sau pot modifica programările existente prin simple comenzi vocale.

În plus, asistenții virtuali se conectează cu dispozitive wearable inteligente, precum Smartwatch Garmin Fenix 7X Pro Solar, dotat cu senzori de temperatură, busolă, altimetru GPS,  accelerometru. Beneficiezi de ecran tactil, afișaj în culori, lanternă cu led, ca să te bucuri de toate beneficiile oferite de tehnologiile digitale. Poți folosi comenzi vocale direct de pe smartwatch pentru a controla alte dispozitive inteligente, a efectua căutări rapide sau chiar a dicta mesaje.

Asistenții virtuali pot utiliza senzorii smartwatch-ului pentru a monitoriza parametrii de sănătate, cum ar fi ritmul cardiac, nivelul de stres, și calitatea somnului. Prin urmare, pot trimite recomandări pentru a face pauze și a te relaxa. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea concentrării și a productivității pe termen lung.

Laptopuri ultraportabile

Datorită greutății reduse și dimensiunilor compacte, un laptop ultraportabil poate fi ușor transportat într-o geantă de mână sau rucsac, deci poți să lucrezi de oriunde. Aceste gadgeturi performante se remarcă printr-o durată lungă de viață a bateriei, pot să funcționeze o zi întreagă fără a necesita reîncărcare.

Îți oferă autonomie și excelență în business, prin rularea unor softuri complexe și multitasking, opțiuni superioare de conectivitate (Wi-Fi, Bluetooth, și adesea porturi multiple, inclusiv USB-C, care permite conectarea rapidă la ecrane externe, dispozitive de stocare și alte accesorii). Aceste laptopuri sunt optimizate pentru colaborare, cu camere web de înaltă calitate și microfoane încorporate pentru conferințe video, precum și software integrat care facilitează partajarea și colaborarea în cloud.

Tablete cu stylus

Stylus-ul transformă tableta într-un bloc de notițe digital, unde poți scrie mână liberă, desena sau schița. Aceasta este o metodă naturală și rapidă de a înregistra idei, făcând notițele mai personale și mai ușor de revizuit decât dactilografierea. Cu un stylus, poți edita și comenta documente PDF, prezentări și imagini direct pe tabletă. Aceasta este o funcție utilă în special pentru profesioniști sau studenți care trebuie să revizuiască și să colaboreze pe documente.

O tabletă cu stylus este ideală pentru designeri grafici și ilustratori, permițându-le să creeze lucrări de artă direct pe dispozitiv. Stylus-ul oferă o precizie aproape la fel de bună ca aceea a unui creion pe hârtie, deschizând posibilități vaste pentru creativitate. Multe aplicații de gestionare a sarcinilor și organizare personală sunt optimizate pentru utilizarea cu stylus. Poți să-ți organizezi calendarul, să setezi memento-uri și să planifici proiecte, într-un mod mai interactiv și vizual.

Fiecare dintre aceste gadgeturi poate fi adaptat în funcție de specificul și necesitățile individuale. Folosește-le inteligent, pentru eficientizarea rutinei zilnice, îmbunătățirea managementului timpului și a productivității!