Ușile de interior din lemn masiv – Semnătura autentică a casei tale

360
Ușile de interior din lemn masiv – Semnătura autentică a casei tale

Te gândești să amenajezi o nouă locuință sau să renovezi interiorul apartamentului sau casei tale? Acest lucru implică și achiziționarea de uși de interior. Răspunzând atât unei idei estetice, cât și unor nevoi tehnice, ușile amplasate în interior trebuie să facă obiectul unei alegeri înțelepte.

Pentru acest tip de tâmplărie se preferă în general lemnul mai degrabă decât alte materiale precum PVC sau aluminiu, care sunt mai potrivite pentru ferestre sau uși de garaj.

Clasic, atemporal și de o calitate de încredere, lemnul este unul dintre cele mai solicitate materiale pentru a mobila casa sau apartamentul. Pe langa performanțele sale bune în materie de izolare, ușa din lemn prezintă avantajul că nu necesită nici o întreținere specială. În funcție de tipul de ușă de interior aleasă, va trebui totuși să o vopsești sau să o lăcuiești și să repeți operațiunea după câțiva ani în funcție de utilizare.

O ușă nu este doar funcțională, o ușă este și o piesă de design în interiorul casei tale.

Dacă o ușă este înainte de toate funcțională, poate fi considerată și o adevărată piesă de mobilier în casa ta. O ușă este un obiect pe care îl vei folosi de mai multe ori pe zi timp de ani de zile. Ușile pot să reflecte personalitatea ta și sunt la fel de importante ca și celelalte obiecte de mobilier ale tale care dau caracter interiorului.

Realizate din brad, tei, meranti sau stejar, din materiale aglomerate si fibre lemnoase apoi acoperite cu un strat de PVC sau placaj, vei găsi pe piață uși de interior din lemn de diverse specii și calități, la prețuri variate. Simple sau cu un design mai complex, îți poți alege tâmplăria din lemn dintr-o gamă deosebit de largă de produse.

Lemnul este deseori apreciat în interior deoarece este un material care conferă stil și căldură. Cu o estetică simplă și îngrijită, acest material natural aduce caracter interioarelor.

După cum spuneam mai sus, modelele de uși de interior sunt disponibile în diferite specii  cu diverse nuanțe de culoare. Astfel, ușile din lemn se potrivesc bine în toate tipurile de decor. Pentru un design mai neutru, este posibilă și vopsirea ușilor din lemn în alb sau color.

Lemnul masiv, are proprietăți semnificative într-un interior. Este apreciat în principal pentru izolarea termică și fonică. În cele din urmă, o ușă interioară din lemn este rezistentă la impact.

De ce este o ușă de interior din lemn masiv o alegere bună?

  • Creează o atmosferă caldă și prietenoasă
  • Gamă largă de posibilități în ceea ce privește culoarea, forma și tipul de uși (uși rotative, uși pivotante, uși glisante, uși înalte)
  • Valoare adăugată ca element interior datorită numeroaselor posibilități de producție pe măsură
  • Întreținere redusă
  • Material regenerabil, fixează CO2 și contribuie la reducerea efectului de seră.